Àrea de vivers de plantes i arbres

Bona part de l’èxit de l’apiari es degut a l’encert de la seva ubicació; un lloc amb aigua que no falta mai i amb abundant floració, que és el que necessiten les abelles. Doncs bé, hem trobat un altre lloc idoni per a la instal·lació d’un viver. Terra d’excel·lent qualitat (cosa excepcional per aquestes contrades),  ben a prop del poble, i amb aigua de pou que tampoc falta mai. El propietari és un pare, soci de la cooperativa i home del camp de tota la vida, disposat a posar el terreny a disposició del projecte i a integrar un grup de socis per tirar-lo endavant.

Es tractarà d’avivar planter de cafè i arbres fruiters. No parlem de sembrar cafè, sinó d’avivar plantes de cafè acabades de néixer i comprades on certifiquen que es tracta de les varietats resistents a la “roya” (malaltia que ha arruïnat molts cafetals del país). Solament les plantes d’aquestes varietats tenen sortida al mercat i estan prou ben cotitzades.

Què demana el pidolaire?:  Amb 800 euros es podria finançar completament i arrancar el projecte, amb benefici inicial garantit a curt termini (tres/quatre mesos) per a mitja dotzena de famílies.