Àrea de teixits de llana i de costura

En la elaboració de teixits de llana hi intervenen 13 mares. Ja han venut unes quantes vegades a fires, però, com que els productes més freqüents que fan son els “gorros” i les bufandes, hem d’esperar que arribi el que ells en diuen l’hivern (mitjanes de 17-18º) perquè s’activi la venda.

Pel que fa a la costura, ho tenim en projecte, ja que necessitem un local on poder fer la formació, primer, i la feina, després, i on poder-hi instal·lar al menys tres màquines de cosir, que s’haurien de comprar.

Tenim molta confiança dipositada en aquesta activitat, ja que, apart de la elaboració de tovallons, estovalles, tovalloles, etc., que, segons diuen, són senzilles de fer i tenen sortida, les mares podran dedicar-se també a apedaçaments de roba, En un entorn tan pobre com aquest, la roba s’aprofita al màxim i els recosits i apedaçaments ben segur que seran útils i rendibles.

Què demana el pidolaire?: 

A.El finançament d’un local de lloguer per poder instal·lar les màquines i fer-lo servir al mateix temps per a la venda de productes de la Cooperativa. Un local prou ampli i ben situat es pot trobar per 60-70 euros/mes.

B.- La compra de les màquines, que costen 200 euros cadascuna. Es tracta de màquines de pedal.  Les elèctriques a Cusmapa no tenen sentit, ja que les apagades de llum són continuades.