Una valuosa empenta

Benvolguts.

Gràcies a les aportacions d’alguns de vosaltres hem pogut comprar una bona quantitat d’aliments i de productes higiènics, que ja han estat transportats des de Somoto fins a Cusmapa, s’han empaquetat i es van repartint a totes les famílies dels nostres nens. En uns moments com aquests en que la situació és tant espantosa, aquest cop de mà resultarà providencial per a ells.

Sé que no els arreglem la vida, ni molt menys, però els ajudem a tirar endavant i, sobre tot, trenquem la vivència d’abandó que senten per part dels estaments oficials que haurien de vetllar per la seva supervivència i que, contràriament, semblen haver apostat clarament a favor del seu anihilament.

Quan l’entorn es posa en contra i el terror immobilitza les persones tot condueix a la desesperació i al desastre. Crec que és molt important que anem injectant alguna dosi d’esperança, tal com estem fent ara amb aquests lots, i, al mateix temps, contrarestem el pessimisme que està envaint l’ambient, mentre fomentem l’adopció de mesures individuals de protecció (elaborem mascaretes, prodiguem el seu ús, insistim en la necessitat del rentat freqüent de mans, etc.), tal com veureu a les fotos. És admirable la pacient i insistent labor pedagògica en aquest sentit de la Brenda i el David.

Per evitar aglomeracions s’està repartint els lots pels domicilis, si bé la notícia de l’arribada d’aquest ajut ha provocat la immediata i comprensible corrua de gent cap el magatzem per aconseguir-lo com més aviat millor.

Us envio fotos del conjunt del material, dels lots i del repartiment. Insisteixo en que els paquets arriben a totes les famílies sense excepció, però no vull afeixugar-vos, de manera que solament us passaré un recull de tot plegat; no obstant i això, ho hauré d’enviar en dues fraccions.

El meu sincer agraïment i, sobre tot, l’agraïment dels beneficiats envers les persones que han col·laborat en poder donar aquest valuós cop d’ànim a la nostra gent de Cusmapa. Les aportacions que vagin arribant tindran el mateix destí.

Una abraçada.

Joan