Una altra bona notícia

Benvolguts,

Com recordareu, un dels projectes de la nostra organització a Cusmapa, que més em tenia il·lusionat, era el d’impulsar el turisme a la zona; tot entenent que això podria tenir repercussions econòmiques molt positives per a las famílies dels nostres nens, especialment pel que fa a l’arribada de visitants i a la venda dels productes elaborats i comercialitzats per la Cooperativa Catalunya.

El primer pas va ser l’acord amb una de les mares per a la creació d’un menjador en un espai annex al seu habitacle, a fi de poder oferir un lloc digne als visitants per poder-hi menjar. Alguns de vosaltres vau col·laborar solidàriament en la seva execució. Tot va engegar bé (els donants van tenir constància documental dels resultats), però un incendi a la cuina –fa cosa de tres mesos- va malmetre tant el projecte com la viabilitat econòmica d’aquella família amb quatre fills i, com a conseqüència, se’n va anar en orris tot allò que amb tant d’entusiasme s’havia posat en marxa. Queda clar, tal com us he dit alguna vegada, que no tot són èxits, ni molt menys, en les iniciatives que emprenem a Nicaragua i les condicions de l’entorn tot sovint ens fan força vulnerables i ens obliguen a assumir el penós exercici d’encaixar la trompada i “tornar a començar”.

Bé, ara us notifico la segona bona notícia que us havia anunciat fa cosa d’una parell de setmanes. L’Hostal Empúries, establiment de prestigi i mèrits prou coneguts i reconeguts en el món de l’hostaleria de qualitat a la Costa Brava, s’ha incorporat al col·lectiu dels nostres col·laboradors solidaris i ha decidit fer una primera aportació que permeti reiniciar el projecte del turisme a Cusmapa, tot començant amb la restauració i reactivació de serveis del menjador.  Estic segur que compartiu amb mi l’agraïment més sincer envers les persones de l’Hostal Empúries que han volgut vincular-se al programa que estem desenvolupant per aquelles terres, tot esperant que el futur en comú ens vagi obrint nous espais de cooperació.

Abraçades.

Joan