Benvolguts/des.

El dia dels difunts és una data molt assenyalada per a la gent de Nicaragua. Ningú d’aquell país gosaria faltar a la cita amb els seus morts i deixar de portar-los un record al cementiri.

Durant les últimes sessions de teràpia ocupacional les nostres criatures s’han escarrassat per elaborar flors i corones per al dia dels difunts i posar-les a la venda al quiosc.

Amb la previsió de Nadal a la vista també han estat elaborant objectes i guarniments per a aquelles dates.  Si tenim ben present que la nostra mainada està afectada per alguna carència física o psíquica, crec que els resultats obtinguts son admirables. La provisió de recursos econòmics que els hem fet arribar per a la compra de material ha estat fonamental.

Us recordo que després de cada sessió de manualitats se’ls ofereix un bon àpat i tota la canalla marxa cap a casa contenta com unes pasqües. Estan entusiasmats. Em sembla que se’ls fa llarg el fet d’haver d’esperar fins la setmana següent per poder reprendre aquesta activitat que tant els engresca.

No perdem de vista que, a part del tema lúdic, l’objectiu de la teràpia ocupacional consisteix en anar millorant les capacitats de les criatures (habilitats manuals, creativitat, coordinació, feina en equip, disciplina) així com el progrés de la seva socialització i autoestima.

Una abraçada.

Joan

Octubre 2020