Benvolguts,

L’ajut econòmic del Col·legi de Metges de Girona i la cancel·lació de l’apiari ens permeten aplicar més fons a l’hort comunitari i potenciar-lo al màxim possible, donada l’acceptació que està tenint per part de tothom i els resultats assolits fins ara. Hem enfocat aquesta nova situació de la següent manera:

1.- Es va convocar i reunir el grup d’horticultors per pactar l’ampliació del número de participants (ara ja seran 7 les famílies beneficiades) i per organitzar la feina de la manera més eficient possible, tot comptant amb el seu compromís formal i amb la obligació per part nostra de dotar-los amb les eines i amb tot el material que necessitin.

2.- S’ha arribat a un acord amb el propietari dels terrenys per ampliar la zona cultivada fins a doblar-ne l’extensió, a canvi del pagament d’un lloguer mensual. Es tracta de terrenys erms (però amb terra de bona qualitat) on no hi ha entrada per a bous i arades; per tant, tot l’acondiciament s’ha de fer a mà i de manera rudimentària, però això no ha estat cap impediment, ja que la gent de aquí està acostumada a afrontar les coses d’aquesta manera.

3.- S’han delimitat tres zones de cultiu ben diferenciades:

– Zona de viver.

– Zona de producció per al propi consum familiar.

– Zona de producció per a venda.

Aquesta divisió pretén recordar en tot moment que el nostre objectiu primordial és la millora nutricional dels nens i que el cultiu d’hortalisses per al seu consum és innegociable, per molt temptadora que sigui la vessant comercial de l’assumpte.

4.- S’han augmentat les responsabilitats i el temps de dedicació de l’enginyer agrònom que lidera l’activitat  -molt bé, per cert- a canvi, naturalment, de millorar la seva remuneració econòmica.  

Us passo fotos de la zona que s’ha ampliat, tal com era abans de fer-hi cap modificació. Més fotos de les feines d’arranjament i dels resultat que s’estan obtenint, si bé encara queda espai per anar desbrossant i deixant en condicions per a ser cultivat. Les últimes fotos corresponen a les primeres plantacions de cebes que ja s’han fet a les noves parcel·les.

Tothom està molt il·lusionat i la recent collita de patates els ha acabat d’engrescar. No descarto la possibilitat de fer una altra ampliació a mig termini per poder incorporar més famílies del nostre col·lectiu. Us aniré informant.

Una abraçada.

Joan                                                                                                                               Febrer 2020