Benvolguts.

El mes passat us vaig informar d’una iniciativa de la nostra gent de Cusmapa consistent en crear un viver de manera conjunta per després comptar amb plantes avivades i poder-les anar trasplantant cadascú al seu propi hort familiar.

També em comprometia a informar-vos de la evolució d’aquella iniciativa; doncs bé, aquí teniu les fotos del planter, que s’ha desenvolupat perfectament, i de les activitats d’adaptació de terrenys a les cases dels nostres nens a fi de poder-hi trasplantar les hortalisses que han nascut al viver, com una activitat afegida a la dels horts que ja tenen en marxa.

La ceba i la remolatxa són hortalisses molt apreciades allà, ja que es consumeixen de manera habitual (crues o cuinades de diferents maneres) i que tenen bona sortida als mercats, si es volen vendre.

La evolució del projecte:

1.- Acord entre els pares/mares dels nostres nens i adaptació d’un terreny per crear-hi un viver conjunt.

2.- Sembrada de llavors i cultiu per aconseguir plantes de viver.

3.- Adaptació de terrenys al voltant de les cases dels nens per trasplantar-hi les plantes i cultivar-les.

Fins aquí hem arribat, de moment. Està previst que la setmana entrant es facin els trasplantaments. Us explicaré com ha anat.

Nosaltres, com a Catalunya Solidària i gràcies a la Fundació DHISA, hi aportem el sou de l’enginyer que assessora i tutela tot el procés, els seus desplaçaments, el material, les llavors i el trasllat de les plantes fins els habitatges de la nostra gent.

Una abraçada.

Joan