Últimes notícies

Benvolguts.

Mireu com tenim ja el planter de les cebes que es van sembrar fa poques setmanes. Una meravella. Tinc ganes de poder veure personalment els progressos de l’hort comunitari. Us ho explicaré.

La nena ingressada va presentant complicacions. La zona operatòria es va infectar (com era de témer si tenim en compte les condicions d’asèpsia d’aquells hospitals) i la infecció s’ha estès cap a l’oïda amb supuració per tot arreu. El pitjor del cas és que el germen deu ser resistent als antibiòtics convencionals (com sol passar en les infeccions hospitalàries) i s’ha d’aplicar algun antibiòtic d’última generació, que l’hospital no té i que la família aconsegueix gràcies als diners que li fem arribar. Per si això fos poc, la nena va començar a fer convulsions, que es repeteixen cada vegada que té una agulla febril per la infecció i això passa sovint.

Us costarà de creure, però l’hospital tampoc disposa de medicació per tractar les convulsions (antiepilèptics) i, davant d’això, és també la família qui ha de buscar-la i trobar-la on sigui i pagar-la, naturalment. Em diuen que l’estat general de la criatura es va deteriorant dia a dia. Em temo el pitjor.

Sapigueu que estic tirant del “fons comú” i de les aportacions generoses d’alguns de vosaltres per fer font a les despeses de tot això. Als qui esteu proporcionant ajuts econòmics us faré arribar còpies dels documents mèdics i de les factures que pugui aconseguir. Heu de saber, també, que els metges es neguen a proporcionar rebuts del que cobren; el que tenen molt clar, però, és que si no cobren deixen immediatament d’atendre la nena. Us juro que, com a metge, aquestes actituds em semblen incomprensibles i em remouen les tripes. Espero ser capaç de contenir-me quan tingui un cara a cara amb algun d’aquests desaprensius.

Demà surto cap a Nicaragua.

Una gran abraçada a tots.

Joan

Gener 2020