Tornem-hi

Benvolguts/des.

Després de les Festes, aixequem novament el taló i reprenem les activitats, si bé amb afluència baixa, ja que la major part de les famílies han anat a la collita del cafè. La gent de més edat de Catalunya recordarà quan la necessitat obligava a les persones més necessitades a fer una emigració temporal a la verema de raïm francesa. Això és el que fa la nostra gent de Cusmapa durant la campanya de collita de cafè. Les condicions son deplorables. Els recullen amb camions (grans, joves i nens) i els transporten a la caixa com el bestiar fins la plantació, que pot estar a 6-7 hores de viatge.  Els paguen un 7-8 dòlars diaris (uns 5 euros) per treballar de sol a sol i han de dormir a terra. Bo i així, el grup familiar aconsegueix tornar cap a casa al cap d’un mes amb uns diners estalviats, que per a ells son vitals.

Com veureu a les fotos, s’ha iniciat la plantada de tomateres (més de 200) a l’hort familiar i s’ha reprès la teràpia ocupacional (manualitats) acompanyada d’un bon àpat per als nens.

Tinc entès que la setmana entrant ja haurà tornat tothom, de manera que prosseguirem totes les activitats interrompudes el Nadal, de les que tindreu puntual informació.

Una abraçada.

Joan

Gener 2021