Benvolguts.

Pel que es veu, les mesures de prevenció que hem aplicat estan donant resultat i, afortunadament, la Covid no ha afectat  -al menys de moment-  la nostra gent, si bé el país és un amuntegament de contagis no reconeguts per part dels estaments oficials i es veu que la quantitat de morts a les grans ciutats és incomptable.

Davant d’això hem decidit reprendre el ritme de totes les nostres activitats, inclús les que s’havien suspès completament.

1.- Recordeu les fotos de la plantada de patates que es va fer el mes passat?, doncs aquí teniu les dues parcel·les amb les rengles de patateres, que ja fan més d’un parell de pams i que s’estan desenvolupant perfectament. Si no tenim cap contratemps hi haurà una magnífica collita.

2.- Quan es va interrompre l’activitat del taller de costura pel coronavirus es van repartir les màquines de cosir per les cases perquè la gent pogués continuar treballant, encara que només fos reparant i apedaçant roba pròpia o dels seus veïns. Ara s’han  tornat a recuperar les màquines, a instal·lar-les en el local de sempre i a comprovar-ne el seu correcte funcionament per poder prosseguir les capacitacions i les elaboracions de peces de vestir. La  monitora de costura ha donat la seva conformitat pel que fa a reprendre les classes immediatament.

3.- La feina del taller només és possible si comptem amb teles i altres materials complementaris. Tal com també us vaig explicar, durant aquests darrers mesos he contactat repetidament amb la direcció de Wisconsin (fundació americana a Managua, que també està passant per moments molt difícils) i, finalment, la Brenda ha pogut anar a recollir una bona quantitat de roba perquè les cosidores puguin tornar a treballar, així com llana abundant perquè els nens utilitzin en els seus aprenentatges de teràpia ocupacional. La llana anirà molt bé ja que s’apropa l’hivern d’allà i així podran elaborar (i vendre) gorros i bufandes. Ei !!!, cal que estiguin preparats perquè a vegades la temperatura de Cusmapa a l’hivern arriba a posar-se per sota dels 20 graus i, quan això passa, ells es veuen en risc imminent de congelació.

4.- La Brenda va aprofitar el viatge a Managua per retornar algunes de les màquines que s’havien deteriorat o             que no funcionaven prou bé. La Mirna (directora de Wisconsin) m’ha garantit que de seguida ens en proporcionaran de noves. Això és molt important perquè cada vegada comptem amb més persones del nostre col·lectiu interessades a incorporar-se al taller de costura.

Us envio fotos de tot, si bé les caixes de la donació de Wisconsin encara no s’han desembalat, però ja tindrem ocasió de veure’n el contingut quan les activitats es tornin a posar en marxa i això serà ben aviat.

Una abraçada.

Joan                                                                                                                                Agost 2020