Subhasta d’art

Benvolguts.

Finalment vam poder fer la subhasta d’art que teníem programada per al passat mes d’agost i posteriorment per al setembre, però que les condicions adverses en tots sentits ens van obligar a posposar-la fins a aquest cap de setmana passat.

Disposàvem de 60 obres (quantitat que va superar amb escreix el que podíem haver arribat a somniar mai), totes aportades de manera altruista i generosa per diferents artistes i donants. Es tractava de manifestacions artístiques de tota mena (aquarel·les, acrílics, dibuixos, olis, gravats, litografies) que, un cop col·locades per a l’exposició, feien goig de veure, però no vam tenir sort. El dissabte dia 10 va estar plovent durant bona part del dia i aquest fet va ser dissuasori per als possibles visitants. El diumenge dia 11 la climatologia ve ser més favorable, però la preceptiva limitació d’aforament i la tímida embranzida econòmica dels assistents van obligar-me a baixar els preus d’adjudicació fins a xifres quasi ridícules (en alguns casos), si tenim en compte la qualitat de les obres presentades.

Bo i així, va ser una vetllada entranyable; ens ho vam passar d’allò més bé i, al final, el grup Entredós ens va obsequiar amb un conjunt de perles musicals realment extraordinàries.

Les obres que van quedar sense sortida (més de la meitat) les guardarem prou bé i quan vinguin temps millors repetirem l’experiència i l’ampliarem fins allà on siguem capaços d’arribar.

No cal dir que els diners recaptats volaran cap a Cusmapa immediatament i ajudaran molt a pal·liar la greu situació que viu la gent del nostre col·lectiu a Nicaragua.

Deixeu-me agrair sincerament des de aquí la generositat dels qui van aportar obres artístiques, la solidaritat dels qui les van adquirir i els ajuts rebuts de tota mena (especialment per part de l’Ajuntament de Darnius i de la Societat La Concòrdia) que ens van permetre tirar endavant aquesta exposició/subhasta benèfica amb un nivell prou digne i amb una il·lusió renovada de cara al futur.

Una abraçada.

Joan

Octubre 2020