1.- S’ha acabat la primera collita de cebes, pastanagues i tomates. Les famílies han pogut consumir hortalisses i l’excedent s’ha venut. Han recollit més de 1000 córdobas cadascun dels hortolans. En realitat son pocs calés, però per a ells és com una petita loteria. Els veureu amb els bitllets a les mans. No us perdeu la cara del nen observant els diners a la mà de la seva mare com si es tractés d’un miracle.

2.- També han collit el que ells en diuen “chiltomas”. Son com els carabassons o les carabasses d’aquí. Van fer la provatura d’aquest cultiu i també els ha anat prou bé.

3.- Ja s’ha posat en marxa el nou viver de cebes amb llavors d’alta qualitat. Tant punt neixin es farà el trasplantament i s’iniciarà el cultiu per a una altra collita. Tot està ja preparat. Allà no hi ha hivern i això permet multiplicar les collites.

4.- També s’ha fet la segona plantada de patates. Si us hi fixeu, veureu a la mateixa foto les patateres ja crescudes i les nobves regues amb la segona plantada. Es podran fer dues collites amb un mes de diferència aproximadament. Les patates escassegen; per tant i ha demanda i es venen a bon preu (per qui les pot comprar, naturalment).

En conjunt, tot un triomf per aquella gent.