Segon reconeixement

Benvolguts,

Mireu el vídeo que us adjunto i em sembla que ja no caldran gaire més comentaris.

La Rubènia, la nostra fisio, està fent una labor impagable de la que us he anat informant periòdicament; el problema és que resulta molt difícil de poder-ho trametre i objectivar com cal. Avui és un gran dia. Després de mesos i mesos d’estar treballant amb l’Edgar (Down), la Rubènia ha aconseguit que el nen camini per primera vegada.

Jo, estant allà, he tingut la oportunitat de fer el seguiment d’aquest cas (i de tots els altres, naturalment) i haig de reconèixer que era força escèptic respecte als resultats que se’n podrien obtenir. La Rubènia es limitava a continuar treballant i a mostrar-se convençuda que el nen podria caminar. Ha tingut raó i ha demostrat, una vegada més, que sense medis, sense aparells i sense tecnologia sofisticada, però amb una professionalitat i una tenacitat admirable, es poden aconseguir uns objectius tan poderosos com per fer canviar les expectatives de vida d’una criatura.

La cara de felicitat de l’Edgar quan ha descobert que podia caminar sol no té preu. Em diuen que la mare plorava.

Això compensa amb escreix qualsevol dels riscs, dels entrebancs i de les lluites que se’ns plantegen diàriament a Nicaragua.

Una gran abraçada.

Joan

Maig 2020