Benvolguts.

Sé que no es pot imposar l’optimisme, però sí que es pot contagiar.

A Cusmapa treballem constantment en un sector econòmic que encara no està inventat: el sector de l’esperança. Després d’unes tempestes tropicals devastadores, ara anuncien l’arribada d’una plaga de llagosta, que ja està fent estralls als països veïns d’Hondures i El Salvador. Al mig d’un entorn que sembla maleït, estem fent el possible per crear i mantenir una atmosfera d’esperança que impedeixi la desesperació de la nostra gent i que eviti tot s’ensorri. El recull fotogràfic que us adjunto n’és un bon exemple.

S’ha sembrat de patates una extensió superior als 1500 m2 de l’hort comunitari, que abans van ser llaurats i arranjats. Com veureu, prèviament s’ha escampat adob i el que ells en diuen “plaguicides”. Els aspersors i la instal·lació d’aigua està preparats per posar-se en marxa de seguida que faci falta. 7 famílies dels nostres nens hi estan implicades i cuidaran diàriament les patateres. Si no hem de lamentar cap altra desgràcia, d’aquí a un parell o tres de mesos s’obtindrà una quantiosa collita.

S’hi ha fet una considerable inversió de recursos i de feina, però ara fa goig de veure i més en farà quan les plantes vagin creixent. Us ho faré arribar.

Una abraçada.

Joan

Juliol 2020