Primer reconeixement

Benvolguts,

A l’hora d’agrair la feina d’un professional, no cal elogiar-lo; n’hi ha prou en adonar-se i reconèixer obertament els seus mèrits. Aquest és el cas del Dr. Tercero i de la Lesvia, que, a més de desenvolupar les seves funcions amb un altíssim nivell de qualitat i de compromís, assumeixen tasques que, en principi, no els pertocaria.  Els hi he fet arribar tant la meva com la vostra gratitud. Això és el que vull que sapigueu.

L’altre dia, de comú acord amb la Brenda, van decidir fer una sessió formativa a tota la nostra gent de cara a la protecció contra el Covid 19. Com podeu suposar, el grau d’ignorància és total. Us passo un vídeo, enregistrat a la zona que s’utilitza com a sala d’espera per fer-ho més confortable (no fa tanta calor com a sota taulat) i, al mateix temps, explicar com s’han d’evitar les proximitats personals, així com donar exemple d’utilització de mascaretes. Les tres persones amb mascareta que veureu a la part més llunyana de les imatges son el Dr. Tercero, la Lesvia (infermera) i la Rubènia (fisio). També se’ls va explicar la necessitat de prodigar la neteja de mans. Afegeixo unes fotos sobre això.

No sé si se’n traurà algun resultat de tot plegat, ja que la globalitat de l’entorn social es decanta en sentit contrari. Fixeu-vos:

1.- Quan la gent escolta la radio o, en algun cas, veu la televisió, només rep notícies de prepotència i de menyspreu respecte al contagi del virus i les seves conseqüències. Oficialment no hi ha morts, però es veu que les defuncions per neumonia (o “por causa desconocida”) ja son incalculables.

2.- Se’ls va recomanar la utilització freqüent d’aigua i sabó a unes persones que no tenen cap possibilitat de comprar sabó i que, en molts cassos, no tenen ni aigua corrent a casa seva. Estic estudiant la possibilitat d’encabir la compra de sabó en el pressupost.

3.- No es va parlar de l’ús de guants de protecció perquè hauria sonat a presa de pèl.

4.- Se’ls va explicar la conveniència del distanciament entre persones, quan els  busos viatgen abarrotats de gent i no s’ha deixat de fer cap espectacle públic ni s’han evitat les aglomeracions, sinó tot el contrari.

Em temo que en qualsevol moment ja no es pugui amagar més la realitat i exploti una autèntica catàstrofe humana. Tant de bo m’equivoqui. Nosaltres hem fet el poc que podíem fer; un cert esforç pedagògic i, donat que es pot reprendre l’activitat habitual, avui mateix es posaran a elaborar mascaretes a tota velocitat en el taller de costura.

Comptant amb la total confiança que el nostre col·lectiu té dipositada en els sanitaris del Programa, espero que, poc o molt, apliquin el que se’ls ha explicat.

Una abraçada.

Joan                                                                                                             Maig 2020