Novetat en positiu. Ja tenim màquines de cosir!

El Víctor està fent una feinada impagable. Ha aconseguit la donació de dues màquines de cosir de pedal i el préstec de tres màquines elèctriques per part de P. Fabretto. Les de pedal estaven a Somoto i s’han hagut de traslladar fins a Cusmapa. És molt important poder comptar amb les dues variants de màquines, ja que les fallades de corrent elèctrica al poble són més que freqüents.

El fet és que ja va organitzar una primera “capacitación” per a les mares. Us passo les fotos. Val a dir que la monitora, que es diu Marisa i que ja ens ha fet altres “capacitaciones”, és un tros de pa beneït, té més paciència que un sant i, a més, sap ensenyar i li agrada fer-ho.

Per centrar el tema us recordo que la Cooperativa té unes quantes àrees d’activitat; una de les que ja està en marxa és la de “Tejidos y costura”. Fins ara, només era de “Tejidos de lana” (elaboració de bufandes, gorres, bosses de mà, etc.) i a partir d’aquest moment l’afegit de “Costura” es converteix en una realitat per la que portàvem treballant des de feia molt temps.

Es veu que les mares apuntades a aquesta activitat estan entusiasmades. Es tracta d’aprendre i començar a rendibilitzar l’aprenentatge com més aviat millor, tan pel que fa a “remiendos” de roba com a la confecció de peces que es puguin vendre juntament amb els “tejidos de lana” com a productes artesans de cara als turistes que ja comencen a treure el nas per Cusmapa (el turisme és una de les altres activitats que estem promocionant i per la que estem apostant decididament). Qualsevol idea que pugueu proporcionar serà molt ben rebuda.

És evident que ens falta un local, com a eina imprescindible per poder comercialitzar els productes de la Cooperativa. Quan vaig marxar hi havia bones expectatives en aquest sentit i estic segur que amb les gestions del Víctor acabaran quallant ben aviat.

Us aniré informant.

Abraçades.

Joan

Deixa el teu comentari