Notícies d’apicultura

Benvolguts,

Coneixeu la nostra vinculació amb COMJERUMA, una cooperativa de gent jove de Somoto especialitzada en temes d’apicultura que ens està acompanyant en tota la gestió d’aquesta activitat.

Us passo la última informació rebuda per part d’ells. Podeu llegir-la fent clic aquí.

Abans de marxar de Nicaragua vaig posar en marxa, juntament amb COMJERUMA, un parell de temes importants:

1.- Participar en una convocatòria d’ajut publicada per l’ambaixada d’Alemania a Nicaragua. Els de COMJERUMA, juntament amb la Brenda i els membres de la Junta de la Cooperativa estan preparant tota la documentació per a la  seva propera presentació dintre de terminis. L’ajut va referit, concretament, a l’apicultura. Com podeu imaginar, sense la meva presència allà, la nostra gent sola no hauria pogut endegar-ho.  El suport de COMJERUMA permetrà que el tema s’encarrili correctament. Quedarem pendents de resultats.

2.- Vam preveure que a l’inici del 2019 s’obri un nou apiari, que en direm apiari 2. La idoneïtat del lloc està consensuada amb els tècnics de COMJERUMA (us en vaig informar durant la meva estada a Nica) i disposem de la conformitat del propietari del terreny (família d’una de les nostres nenes). El proper dia 17 comença la capacitació dels nous aspirants a apicultors. Un cop completada la seva formació inicial es procedirà a la compra de ruscs actius i a la seva instal·lació per començar l’activitat tal com estava previst.

El suport econòmic de la fundació amb qui AANN s’ha vinculat és fonamental per poder fer front a les despeses de tot plegat.

Encara tenim pendent de resolució l’ajut que vaig sol·licitar a la ONU, mitjançant un dipòsit creat pel propi personal de la ONU a New York. Aquesta petició també va dirigida a favor del tema d’apicultura. Segons m’han informat, tindrem resposta ben aviat.

Com veieu, les dificultats i temors que genera la situació política i social de Nicaragua no ens frenen, sinó tot el contrari. Mentre la realitat no ens demostri que l’esforç és estèril, continuarem bregant.

Una abraçada.

Joan

Setembre 2018