Només quatre paraules

Benvolguts/des.

Arriba el moment de tancar l’any i m’agradaria molt poder-ho fer amb un missatge com el de l’àngel als pastors la nit del naixement de Jesús quan els va dir “us anuncio una gran alegria”. M’agradaria , però faltaria a la veritat. En el balanç d’aquest any hi ha més penes que alegries i més contrarietats que ventures. Bo i així, tots els qui participem en aquesta odissea ens podem sentir ben orgullosos, ja que el Programa a favor dels nens desafavorits de Cusmapa i de les seves famílies continua endavant i ha estat capaç de superar situacions que, de primer moment, podien semblar insuperables. I penso que ha continuat endavant perquè en qualsevol circumstància no hem buscant tant el somriure d’aquells nens com el significat del seu somriure. Per això i perquè no ens hem deixat superar per la por ni per el dolor. La por sempre fa prendre males decisions i la por al dolor encara en fa prendre de pitjors.

Si actualment el món està com està, imagineu-vos el caire que prenen les coses a Nicaragua on la pobresa, la corrupció i el despotisme impregnen la vida del país.

Sustentarem el tancament del 2020 i l’encarament del 2021 sobre dos pilars d’actuació:

1.- Hem de conciliar els nostres desitjos i aspiracions amb les nostres possibilitats reals.

2.- Els nostres nens i les seves famílies es troben tan necessitades de suport material com de gratificacions emocionals.

Des d’ara fins a final d’any us actualitzaré la informació, tot fragmentant-la en els següents capítols:

Primer: la salut física i mental dels nens (que és la raó de ser de tot plegat). Els padrins/es rebran informació concreta dels seus fillols/les.

Segon:  el taller de costura.

Tercer: el quiosc.

Quart: l’hort comunitari.

Una abraçada.

Joan

Desembre 2020