Benvolguts,

Feia temps que no us parlava de l’apicultura. Això no vol dir que no tinguem aquesta activitat controlada sinó tot el contrari. Apart de les comprovacions que fa la Brenda sobre el terreny, jo estic en contacte periòdicament amb CONJERUMA (la cooperativa de Somoto especialitzada en apicultura, que ens gestiona professionalment aquesta activitat) per verificar el compliment del cronograma de actuacions que renovem cada any i corregir les desviacions que es puguin produir. Per si algú té curiositat o interès en aquest assumpte, us adjunto l’anàlisi del cronograma corresponent al primer trimestre d’aquest any amb la corresponent detecció de desajusts i proposta d’esmenes.

Ells parlen molt de les làmines de cera. Es tracta d’un element bàsic en l’apicultura consistent en unes làmines d’un 2-3 cm. de gruix, que es col·loquen en els ruscs per facilitar a les abelles la construcció d’aquelles minúscules cel·les hexagonals tan típiques de la bresca on hi dipositen la mel.

El fet que no us parli gaire de l’apicultura és senyal que, en aquest àmbit, tot funciona com cal i l’apiari va creixent. Tenim pendents de resolució dues sol·licituds d’ajut econòmic, que vam cursar l’any passat; una a la ONU a New York i l’altre a l’ambaixada d’Alemania a Nicaragua, de les que us vaig parlar en el seu moment. Tenint en compte el temps que fa que es van presentar i els terminis inicialment previstos, estic esperant que ens comuniquin resultats en qualsevol moment. Us tindré informats.

Aquí teniu unes quantes fotos dels nostres apicultors en plena feina i del Calixto (el cap de colla dels apicultors i president de la nostra cooperativa)  tot revisant les dades amb el representant de CONJERUMA. Amb el Calixto vaig tenint contactes telefònics (whatsap) de forma regular per comentar incidències concretes o per atendre els seus suggeriments.

En definitiva, els estem ensenyant a treballar seriosament perquè ningú pugui enganyar-los i perquè es vagin preparant per quan arribi el moment de tallar el cordó umbilical amb nosaltres i començar a volar sols.

Una abraçada.

Joan

Abril 2019