Benvolguts,

Encara que sigui de tant en tant, i al mig de les tristes notícies que tot sovint em veig obligat a fer-vos arribar,  em fa molt content que pugui comunicar-vos alguna cosa agradable, que ens doni ànims a tots per continuar la nostra tasca a favor dels nens de Nicaragua.

Un parell de temes que tenen molt bona pinta:

Primer. Les mares que estan aprenent a cosir (els divendres), ja es veuen en condicions de poder dedicar un altre dia de la setmana a “producció”.  Les veureu treballant amb gran atenció. Ja han elaborat estovalles i venen totes les que fan. Però, a més, la organització de P. Fabretto els ha encarregat cortines per a totes les seves instal·lacions i això els garanteix feina per a una bona temporada. Estan felices perquè obtenen benefici econòmic immediat. El nostre somni de aconseguir una petita fàbrica de peces de roba s’està convertint en realitat.

Segon. Els apicultors van rebent formació per ampliar el rendiment dels ruscs. No solament obtenen la mel, sinó que ja han après a utilitzar la cera de les abelles i elaborar espelmes, tal com veureu a les fotos. Ara es tracta d’emprendre el procés de comercialització

Us preguntareu qui té poder adquisitiu per comprar articles que no són de primera necessitat en un entorn de misèria extrema; doncs, solament els qui compten amb un sou i, com sabeu, els governs com el de Nicaragua (i d’altres que val més no citar) acostumen a inflar la quantitat de funcionaris sense cap mania per comptar amb una immensa quantitat de vots captius. A Cusmapa tenen sou de l’administració els mestres, sanitaris, personal de l’ajuntament, delegats de l’administració al poble, etc. La resta a fotre’s de gana i a callar.

Una abraçada.

Joan

Octubre 2018