Medicaments i higiene bucal

Benvolguts,

Estic a punt de sortir cap a Nicaragua, però us faig arribar aquestes fotos que m’acaben d’enviar.

Es tracta de medicaments prescrits pel Dr. Miguel Angel Tercero (el company que porta el control mèdic de la nostra mainada i que ho fa amb una dedicació i un rigor admirables) i de raspalls i pasta de dents; tot a punt per a ser lliurat al nens.

Els hàbits de higiene bucal estan arrelant amb força, gràcies a la Vita Valladares, la infermera-higienista que ha estat la última incorporació al nostre equip i que està desenvolupant una magnífica tasca en aquest terreny, ja que, mai ningú havia parat atenció al tema i la única prestació odontològica que s’oferia a la gent (grans i petits) eren les extraccions. El resultat de tot plegat eren unes greus infeccions bucals amb conseqüències desastroses per a la salut i una població desdentegada.

En aquest sentit sóc conscient de dues coses:

1.- La implantació d’hàbits de higiene bucal suposa un canvi cultural que exigeix esforç, dedicació, perseverança i aplicació de medis econòmics.

2.-El resultats no els veurem a curt termini, a diferència d’altres activitats que hem emprès i que són prou gratificants donada la rapidesa amb que s’aconsegueixen millores.

Vull dir amb tot això que, en aquest cas, no podré demostrar-vos amb imatges objectives els beneficis que obtenen els nostres nens, però penso que estareu d’acord amb mi en que val la pena haver posat en marxa aquesta iniciativa i  dedicar-li recursos fons on ens sigui possible.

Una abraçada.