Llits per a les criatures

Benvolguts/des.

Només de començar el nostre periple per Nicaragua ens vam adonar de la necessitat de solucionar urgentment algun dels problemes més flagrants que afectaven les nostres criatures, com era el fet de dormir a terra per falta de llits. Els que ja porteu anys vinculats a la nostra organització recordareu la primera entrega de llits i matalassos que vam fer durant el període 2016-17. 

Gràcies a les vostres aportacions al “fons comú” i a la decisiva col·laboració de P. Fabretto hem pogut fer una altra lliurament de llits, roba, calçats i llet, com a complement nutricional.

Ara parlarem solament dels llits. L’experiència ens ha demostrat que els llits de fusta no eren la millor opció, ja que a les cases hi entra aigua cada vegada que plou i la fusta es deteriora ràpidament. Hem optat per llits metàl·lics i hem entregat, també, matalassos, llençols i mantes. Per cert, i com a curiositat, ells a les mantes en diuen “flassadas” (hi deu haver alguna raó històrica que desconec).

El lliurament s’ha fet a les famílies dels nens que s’han anat incorporant durant aquests darrers anys al nostre Programa i que no havien rebut llit la primera vegada que en vam entregar.

Us passo les fotos del transport fins els poblats indígenes, del muntatge i del parament per les cases.

Podeu aprofitar per constatar el llastimós “nivell de qualitat” dels habitatges.

En aquests moments, puc assegurar-vos que tots els nens i nenes de la nostra organització ja poden dormir com a persones i això és un gran què.

Us passo les fotos en dues tandes.

Una abraçada.

Joan

Març 2021