Informació dels nens

Benvolguts.

Reconec que dedico bona part de la informació als temes referents a les activitats dels familiars dels nostres nens (hort, taller de costura, etc.); això és degut a que son aquestes les tasques que més ens tenen ocupats i atrafegats, ja que les dedicades directament a les criatures rutllen amb una precisió i un automatisme perfectes. Això no treu que convingui assabentar-vos-en i passar-vos un tast de fotos perquè en tingueu constància.

Veureu la nova i flamant “sala d’espera”, la visita mèdica del Dr. Tercero i la sessió de fisioteràpia.

Apart d’això us mostro les fotos de tres de les nostres nenes (la Karina Fabiola, la Eveling i la Itamar) i de part de les seves famílies als qui vaig anar a esperar a l’arribada del bus de Cusmapa per acompanyar-los fins a l’òptic a Somoto. Es va fer la oportuna graduació òptica i se’n van entornar cap a casa. Finalment veureu les fotos amb les tres nenes portant ja les ulleres.

La Itamar (la més petita) l’acabem de incorporar a la nostra organització. És un encant de criatura. Va néixer amb ceguesa d’un ull. Mai cap especialista la havia avaluat. El sistema públic se n’havia desentès i la falta de recursos econòmics no va permetre als pares accedir a la Medicina privada. Les ulleres que li hem proporcionat no tenen altra finalitat que la protecció de l’ull sa. La padrina està al corrent de tot, però us haig de dir que la família de la Itamar (en aquest cas, afortunadament, la nena té pare i mare, cosa ben poc habitual per aquí) viuen a 5 hores a peu de Cusmapa. El dia del control per part de l’òptic, la mare es va carregar la nena a coll a les 2 de la matinada per poder agafar el bus de les 7 a Cusmapa i arribar a les 9 a Somoto on les esperava jo. Després de la revisió òptica van tornar a fer el mateix recorregut de tornada. És esgarrifós, i no solament per l’esforç, sinó pel risc d’anar de fosc per aquells camins.

Per a la vostra tranquil·litat us diré que ja hem pres mesures i que hem proporcionat transport a cavall per a la mare i per a la nena de cara a totes les nostres activitats a Cusmapa on elles participin. De fet hem incorporat la mare al taller de costura i està aprenent molt de pressa perquè hi posa gran interès i és espavilada. L’objectiu final consisteix en poder-li proporcionar algun dia una màquina de pedals perquè pugui treballar des de casa seva i aconseguir algun recurs econòmic. Veurem si ens en sortirem.

Una abraçada.

Joan

Març 2020