Informació dels nens de Cusmapa

Benvolguts,

Si no fos per alguns fets concrets, la informació que us trameto sobre les nostres actuals activitats a Cusmapa podria semblar rutinària i superposable a la d’altres informacions anteriors referides al control i tractament mèdic dels nostres nens, així com a la fisioteràpia, psicologia, logopèdia i teràpia ocupacional.

Quins son els fets?, doncs, en primer lloc la satisfacció de constatar que, malgrat totes les dificultats del moment, les prestacions es van mantenint i es van facilitant, tal com podreu veure a les fotografies que adjunto. En segon lloc comprovareu com el Dr. Tercero  -en companyia, del nostre impagable col·laborador el Dr. Ordoñez-  fa una altra xerrada formativa sobre la protecció en front del coronavirus, però en aquest cas sembla que les mesures recomanades de seguretat (mascaretes, distanciament, etc.) comencen a quallar entre el nostre col·lectiu, cosa gens fàcil, ja que el govern del país continua negant la realitat de la pandèmia (s’estan certificant dotzenes de morts diàries per “neumonia atípica”) i propiciant el contagi al organitzar actes i manifestacions multitudinàries de tota mena. Afortunadament la nostra gent viu prou allunada geogràficament de les ciutats amb focus més greus de contagi i, fins ara, no tenim constància de que la malaltia hagi afectat a ningú de Cusmapa, però em temo que aquesta indemnitat no duri gaire temps, ja que, segons m’expliquen, l’hospital de Somoto ja està totalment col·lapsat per l’ingrés constant de pacients amb diagnòstic de “enfermedad indeterminada”.

Us passo, primerament, les fotos corresponents a la xerrada del Dr. Tercero, juntament amb les del control mèdic, antropomètric i tractament de fisioteràpia.

En una altra tanda us passo les del tractament de psicologia, logopèdia i teràpia ocupacional (manualitats), que, com sempre, acaben amb un bon àpat per a les criatures. El distanciament entre la mainada li dona a tot plegat un caire força aigualit, sobre tot pel que fa a les manualitats i a l’àpat final, ja que, en condicions normals, ells acostumen a gaudir-ho amb cridadissa i apilotament; així i tot, veureu que els resultats obtinguts en les manualitats continuen sent sorprenents, especialment si no perdem de vista que els autors son criatures amb mancances psíquiques o intel·lectuals.

Una abraçada.

Joan

Maig 2020