Imatges reconfortants

Benvolguts/des,

No sé de quina manera us arribaran les fotos, ja que el sistema es pren la llibertat de canviar-ne l’ordre quan i com li dona la gana. El que jo voldria és que us arribin així:

1.-  Els bancals de patateres que estan esplèndides. S’apropa una bona collita de patates per al mes vinent.

2.- El trapella de l’Edgar, instal·lat còmodament tot esperant que la seva mare acabi de fer la seva feina a la màquina de cosir.

3.- Mostra de més faldilles com a resultat d’una altra diada d’activitat en el taller de costura. Les cosidores estan contentes perquè les venen pels seus veïnats amb molt bona acceptació. Alguna s’atreveix, inclús, a acceptar algun encàrrec a mida. Recordeu com vam començar aquesta història? Us feu càrrec de com de feixuc ha resultat poder arribar fins aquí quan bona part de les dones son analfabetes i sense cap possibilitat de gestionar números ni xifres d’una cinta mètrica?  Doncs sembla un miracle, però s’està aconseguint. Mèrit de la persistència, de la paciència, de l’esforç de la monitora i de la Brenda i de la generositat dels proveïdors altruistes de material.

Desgraciadament continuem sense poder fer arribar roba ni altres utillatges de costura a Nicaragua. És desesperant.

4.- Un exemple de bons hàbits adquirits per part dels hortolans. Per a mi és un fet d’extraordinària importància. Han guardat una part de la collita de “pipians”, n’han tret les llavors, les han assecat i les guarden per tenir provisió de llavors de cara a la propera sembrada sense haver-les de comprar.

Això demostra un canvi de mentalitat fonamental per a la sostenibilitat de l’hort i la seva autosuficiència. Estem apuntalant sòlidament el seu futur.

Una abraçada.

Joan

Agost 2021