Fons comú

Benvolguts,

Amb aquest escrit d’avui finalitzo la informació que us vaig anunciar referida a la vessant econòmica i administrativa de la nostra organització. Potser he estat massa carregós, però durant els dos darrers anys s’han produït modificacions en el llistat de padrins i simpatitzants de la nostra obra i em va semblar que el fet de posar algunes informacions al dia podia ser interessant, tant per als “veterans” com per als més novells.

Acabo, doncs, parlant-vos del “fons comú”.  Apart de les quotes dels padrins, no disposem de cap altre recurs econòmic que el derivat de les donacions particulars (en alguns casos periòdiques i en altres aleatòries) i els ingressos econòmics que podríem etiquetar com “de caire singular o atípic”, dels que us parlaré més endavant. Les donacions son cada vegada menys nombroses i la veritat és que el “fons comú” quasi ve sempre està en descobert bo i que de tant en tant va caient algun ingrés atípic i ho anem trampejant com podem. Les entrades en el fons son irregulars i les despeses també, ja que depenen de necessitats imprevisibles i generalment urgents; de manera que no és fàcil de pressupostar ni de gestionar. Així i tot ens n’anem sortint. Quan el fons no és capaç de donar resposta a alguna necessitat peremptòria envio un S.O.S. a tots vosaltres i , afortunadament, sempre responeu en positiu, cosa que agraeixo enormement en nom dels nostres nens. En aquests casos sempre us mostro les fotos que verifiquen el destí dels recursos que han arribat.

Aprofito per recordar-vos que tenim tota la comptabilitat al dia i que una vegada a l’any es sotmet a revisió i a aprovació per part de la Junta d’AANN. Tot està curosament guardat i arxivat, incloent els comprovants de despeses, naturalment.

Us exposo dos exemples de ingressos “singulars” que, juntament amb el que he anat explicant en notes anteriors, també han contribuït a millorar el pronòstic econòmic i a evitar el tancament de la nostra activitat a Cusmapa:

1.- S’ha fet una exposició/subhasta d’art (donació de l’artista Jordi Rodriguez Amat) coincidint amb la Festa Major de Darnius, que ha estat un èxit total, ja que s’ha venut totes les obres presentades. Aquí haig d’agrair la impagable gestió feta per la meva germana Ioia i el seu marit Jordi, així com per l’Ajuntament de Darnius, ja que es van responsabilitzar d’endegar tot el tema abans que jo tornés de Nicaragua.

2.- De l’excel·lent relació personal que mantinc amb el Director del B.I.D. (Banco Interamericano de Desarrollo) a Nicaragua n’ha resultat un fet amb traducció econòmica positiva. El personal del banc fa una col·lecta anual a favor d’alguna entitat benèfica i la d’enguany (serà als voltants de Nadal) anirà destinada a la nostra organització.

Finalment us comunico que, abans de marxar de Nicaragua (per major tranquil·litat de tothom, inclosa la meva) vaig encarregar una mena d’auditoria externa (sense cost; vull dir pagada amb intercanvi de gestions) a una empresa local independent, que es diu ASDPRONIC. Posaré el resultat en mans de la Junta properament.

Una abraçada.     

Joan