Fatalitat

Benvolguts,

Fa cosa d’un parell d’anys alguns de vosaltres vau col·laborar en la construcció d’una cuina de llenya i un forn per poder donar un medi de subsistència a unes famílies de la nostra organització a Cusmapa.

Més endavant, i somiant amb un projecte turístic més ambiciós, destinat a dinamitzar l’economia de la zona, unes donacions van permetre l’equipament d’una cuina moderna i un menjador. En el seu moment us vaig passar les fotos. Al cap de poc temps es va produir un incendi, que també us vaig documentar, i això va obligar a finançar novament la reconstrucció de tot plegat, cosa que es va poder fer gràcies a noves donacions. Quan tot estava altra vegada en marxa el cataclisme social i polític que es va produir a Nicaragua ha deixat el país sense turisme i les instal·lacions es van quedar buides de funcionament i de contingut. Tinc intenció d’aprofitar-les tot endegant un altre projecte del que us parlaré tant punt el tingui ben estudiat i treballat.

Bo i que les activitats de cara al turisme van quedar totalment paralitzades, una mare utilitzava l’antic forn i la cuina de llenya per anar elaborant productes de cara al consum de la gent del poble (tortas, nacatamales, tajadas, etc.) i per vendre al quiosc de la cooperativa.   Amb moltes dificultats, però se n’anava sortint prou bé. Les últimes tempestes tropicals de les que us vaig parlar recentment han fet estralls i li ho han ensorrat tot.

Ja ho veieu. La lluita és permanent i els contratemps no paren d’afectar-nos. Faig el que puc perquè la moral d’aquella gent no decaigui i perquè no acabin acollint-se a la desesperació.

Us passo les fotos de quan vam construir el forn i la cuina de llenya (alguns les recordareu) i les que mostren com ara tot ha quedat enrunat.

Espero poder-vos fer arribar notícies més optimistes ben aviat.

Una abraçada.

Joan

Octubre 2018