Benvolguts,

Us vaig anunciar una propera collita de patates. Aquí la teniu i ha estat esplèndida, tant pel que fa a qualitat com a quantitat del producte. Això vol dir que les coses es fan com cal i que els esforços que es dediquen a l’hort comunitari (per part seva i per part nostra) valen la pena.

Allà parlen de “arrobas” y de “quintales” i jo em faig un embolic, però puc assegurar que s’han collit més de 1000 kg. de patates. Un parell de sacs es guardaran per sembrar novament d’aquí a tres mesos (s’ha fet una tria i s’han guardat les petites, que son menys atractives per a la venda, però que serveixen igualment per a ser sembrades quan toqui). Cada família s’endurà un sac d’uns 50 kg. per al consum familiar durant uns tres mesos aproximadament (veureu a una foto alguns dels beneficiats). La resta es posarà a la venda i els guanys es repartiran a parts iguales entre els qui han treballat.

Em diuen que els hortolans estan emocionats amb el resultat i us confesso que jo també. Com sabeu, la lluita ha estat dura per poder arribar fins aquí.

Encara queda una altra petita parcel·la per collir, ja que es va sembrar una mica més tard. Calculo que encara els pertocaran uns 10-15 kg. més de patates per família.

A diferència del que passa per aquí, allà els cultius es poden succeir, ja que no fa fred. En base a això, el programa proper és el següent:

  • Llaurar i preparar novament el terreny per una altra sembrada immediata, que serà de cebes, el cultiu  de les quals durarà dos/tres mesos.  Durant aquest temps les patates que s’han apartat per ressembrar ja estaran a punt.
  • D’aquí a un parell o tres de mesos (dependrà de les condicions climàtiques) es colliran les cebes (allà és un producte molt apreciat), es tornarà a adequar el terreny i es sembraran les patates.
  • Segons com ho decideixi el nostre tècnic (amb qui estic contínuament en contacte) i en funció de l’aprofitament i de la disponibilitat dels terrenys, s’hi afegirà una plantada de pastanagues, compatible amb els altres cultius. Els insisteixo molt perquè cultivin pastanagues, donat el seu alt valor  nutricional.

Gràcies als qui, d’una manera o altra, ajudeu a tirar endavant aquest projecte. Esteu plantant cara a la fam. Podeu estar satisfets.

Una abraçada.

Joan

Octubre 2020