El futur de l’hort comunitari

Benvolguts/des,

Ara anem pel futur de l’hort.

El que més ens costa és mentalitzar els hortolans pel que fa a activitats encarades a rendiments de futur. Tota la seva història i la seva cultura estan impregnades de raons i de fets sense cap més objectiu que el de la supervivència diària. El demà per a ells sempre ha estat una entelèquia.

Una labor insistent i persistent ha aconseguit el que semblava impossible. Han après a obtenir llavors de les hortalisses cultivades, a seleccionar-les, a assecar-les, a emmagatzemar-les i a tenir-les apunt per a properes sembrades i planters.

També se’ls ha instruït sobre la necessitat de distribució dels cultius més vulnerables en feixes esglaonades; de manera que les aigües de les pluges torrencials (pròpies de les tempestes tropicals) no s’ho enduguin tot i arrasin les collites.

Amb tot això estem avançant cap a una finalitat molt concreta: que l’hort sigui autosuficient i que els hortolans acabin funcionant amb la correcta gestió dels seus propis recursos.

Aquí teniu les fotos de les llavors, dels bancals ja plantats amb cebes i pebroteres i, finalment, d’una parella dels nostres nens, que son el destí absolut i inqüestionable de la nostra feina i del vostre ajut.

Una abraçada.

Joan

Setembre 2021