El cas de la Griseyda

Benvolguts,

Fa poques setmanes us vaig parlar de la Griseyda; una nena a qui la seva malaltia epilèptica l’havia marginat totalment, inclús de l’escola, ja que tenia crisi convulsives a classe i horroritzava els seus companys i , fins i tot, als mestres. No cal dir (les fotos que us vaig enviar eren prou demostratives), que a la marginació provocada per la malaltia s’hi afegia la pròpia d’una pobresa extrema.

Com que hem pogut fer un important pas endavant en aquest cas, he volgut explicar-vos-el i fer-vos partícips del que, per a nosaltres és un gran èxit, si tenim en compte les dificultats que hem hagut de superar. Us ho resumeixo:

1.- La va visitar un Pediatra expert en temes d’epilèpsia infantil, que va ratificar el tractament que  havíem iniciat amb Carbamazepina.

2.- La va visitar un neuròleg i se li ha fet un EEG per poder objectivar el diagnòstic.

3.- Des que pren la medicació no ha tornat a fer cap altra convulsió.

4.- Hem gestionat la incorporació del seu cas a un grup de pacients molt selectiu i especial, que el sistema públic considera com a “crònics” (solament de paraula us podré explicar l’abast que aquí té aquest concepte); de manera que comptem amb el compromís oficial de que se li anirà proporcionant mensualment a la nena la medicació que necessiti i durant tot el temps que la necessiti.

Per primera vegada a la seva vida, la Griseyda pot fer i desfer com les altres nenes; pot anar a classe sense cap limitació i és una criatura feliç.

Em complau compartir amb vosaltres la nostra alegria i aprofitar-ho per agrair una vegada més el vostre suport.

Una abraçada.

Joan

Juliol 2019