Hi ha una dotzena de mares de la cooperativa (dues colles de 6) implicades en el cuinat i la venda de productes comestibles a les fires, mercats i festivitats de Cusmapa. Els dos grups es van rellevant a la cuina i la venda.

L’altre dia vaig encarregar a Somoto una dotzena de davantals ben llampants i amb la inscripció identificativa de la Cooperativa Catalunya. Els vaig pujar a Cusmapa i els hi vaig regalar. Saltaven de contentes, pobres dones.

Aquí teniu unes quantes fotos d’elles amb els davantals posats, tot transportant el que acabaven de cuinar per anar-ho a vendre al mercat. Les imatges parlen per si mateixes. Totes són mares amb criatures discapacitades i podeu creure que aquestes persones tenen molt poques raons i oportunitats a la vida per somriure i estar contentes. Els n’hem donat una i l’han sabut aprofitar. No es pot demanar més.

Jo estava reunit i no ho he pogut testimoniar, però es veu que s’han passejat, ben ufanoses, amb els davantals per tot arreu i han estat les protagonistes del mercat i la sensació del poble.

Ah!, per cert, cada davantal amb inscripció inclosa, feta a mà, em va costar 2 euros. Espero que els donants al “fons comú” em sabran perdonar aquesta disbauxa.

Abraçades.

Joan

Deixa el teu comentari