Benvolguts.

Pel que fa a la nostra organització, us poso al dia:

1.- Taller de costura.  Les instal·lacions de P. Fabretto continuen tancades. Hem decidit prestar les màquines a aquelles persones que ja dominaven una mica les tècniques de costura perquè puguin treballar des de casa. També se’ls ha proporcionat teles i altres materials. A les fotos teniu els resultats d’allò que han fet a casa seva, sense supervisió de la monitora i que, tenint en compte les circumstàncies, em sembla admirable.

2.- Hort comunitari.  Mentre estem esperant la propera collita de patates i cebes (falten un parell de setmanes) s’han comprat 5 quintars de patates (les teniu a la foto) de la millor qualitat per sembrar, comptant que ja hauran començat a grillar el mes que ve i es podrà fer la propera sembrada tal com havíem programat. Mentre tant es mantindran emmagatzemades en les condicions idònies d’humitat i de preservació de malures i rosegadors.

3.- Pel que em diuen, l’empresa que ens proporcionava gratuïtament aliments solubles per als nens ha tancat (com tantes altres). Això suposa una nova bufetada per a la nostra economia.

4.- El daltabaix sanitari i econòmic que afecta el nostre país, ja es fa notar -com és natural- a l’hora d’arribar ajuts econòmics per als nostres nens de Nicaragua. I, desgraciadament, el pitjor encara ha de venir. Recordareu que fa un any em qüestionava la continuïtat del nostre projecte a aquell país. Aquella amenaça es va poder superar. Qui ens havia de dir que un any més tard, un altre monstre amenaçador i ben diferent, ens tornaria a posar contra les cordes !.

Queda clar que, doncs, que hem de moure’ns en clau d’absoluta austeritat i que ens cal tocar de peus a terra més que mai. La nostra activitat en aquell país ha d’evitar en tot moment la creació de falses expectatives o d’accions que puguin tenir més caire consolador que resolutiu. És a dir, ha arribat el moment d’esforçar-nos el màxim en estendre la mà fins allà on puguem; que els altres s’hi puguin agafar o no ja no dependrà de nosaltres.

Una abraçada.

Joan                                                                                                                        

Abril 2020