Benvolguts,

Afegeixo un parell de fotos dels tallers de costura. La primera us la passo perquè veureu les mares molt atentes tot escoltant una explicació abans de començar a treballar i amb les fundes que van fer per pròpia iniciativa, posades damunt les màquines per protegir-les.  A l’altre les veureu amb uns davantals que han elaborat, que han posat a la venda al quiosc de la cooperativa i que ja els han venut. Estan eufòriques.

Us explico el contingut de l’altre grup de fotos. Com sabeu tenim un apiari que funciona. Doncs bé, en el seu moment us vaig parlar de la meva intenció de muntar un altre apiari de cara al 2019 en un altre lloc i comptant amb un altra colla d’apicultors (tots familiars directes dels nostres nens). Quan vaig marxar d’allà va quedar tot programat i acordat. El projecte va endavant i ja tenim els aspirants a apicultors formant-se com cal. Les fotos corresponen a la formació que estan rebent a Somoto durant un dia complert cada setmana a les instal·lacions de l’altra cooperativa amb la que tenim conveni de col·laboració. La capacitació inicial quedarà completada en un parell o tres de mesos, de manera que, si tot va com ha d’anar, a primers d’any anirem per fer la provisió de equipatges i de ruscs per poder començar l’activitat productiva, tal com estava previst. Totes les despeses que genera això (viatges i manutencions) les carreguem al “fons comú” del que us he parlat més d’una vegada. Aprofito per agrair de cor als qui l’estan nodrint.

Posem tot això en valor mentre pensem amb l’entorn d’angoixa i de terror que envolta aquella pobra gent. Més motiu, encara, per sentir-nos cofois del que s’està fent amb tots els entrebancs del món, però amb tot l’ímpetu del món.

Una abraçada.

Joan

Setembre/octubre 2018