Control mèdic, higiènic i fisioteràpia

Benvolguts,

Malgrat les pèssimes condicions de l’entorn, nosaltres intentem dur a terme tota la feina que tenim programada.  Hem tingut un cap de setmana de Sant Joan ple d’activitats. Per una part, les prestacions directes a favor de la mainada. Us passaré fotos de la visita mèdica general que vam fer, conjuntament amb el Dr. Tercero, tot actualitzant els tractaments i revisant els resultats de les analítiques i els EEG obtinguts recentment. També hi va haver fisioteràpia (Rubenia) i control per part de la higienista (Lesvia). Es va treballar en teràpia ocupacional (manualitats) matí i tarda amb un espai al migdia per dinar els nens (al matí el tutor és el Walder que els ensenya a fer polseres i a la tarda la Yahoska que els ensenya a fer pinyates). Com que algun d’aquest material ja s’ha venut al quiosc, els nens -per primera vegada a la seva vida- van poder rebre alguns dinerets per ajudar la família. No us podeu imaginar el que això va suposar per a ells. També es van entregar medicaments i material d’higiene bucal.

Per altra part, s’han continuat les prestacions indirectes, com són les capacitacions als pares i mares. Se’ls ha ensenyat a fer el que ells en diuen “cajetas”, que són com una mena de panellets que es venen en el quiosc i es va fer un taller de formació (David) per a la elaboració de “sustratos de semillero” per als qui estan treballant en el programa de “cultivo de patio”, que està funcionant prou bé.

Hem continuat ens recorreguts pels poblats indígenes a fi d’anar obrint fitxes de nens que trobem com a candidats per ser apadrinats.

No us vull atabalar amb un excés de fotos, però al menys us faré arribar un mostreig de cada activitat. Alguns padrins rebran informació concreta referent als seus fillols o filloles.

Tot va tirant endavant.

Una abraçada.

Joan