Benvolguts/des.

Feia temps que donava voltes a aquest tema. És tanta la necessitat i la penúria de les famílies de la nostra mainada, que ens obstinem a ajudar-los en tot allò que entenem que son les seves necessitats primàries (menjar i vestir). Però penso que no fem prou o que ens estem equivocant. Reivindico des d’aquí el dret que tenim tots a equivocar-nos, però, al mateix temps, plantejo la obligació que tenim d’esmenar les equivocacions.

Crec que les mares (dic les mares perquè, malauradament, els pares no pinten gaire cosa en tot això) mereixen alguna cosa més i haurien de tenir la oportunitat de rebre, també, alguna satisfacció emocional i d’enaltir la seva dignitat com a persones i com a mares. Això està aviat dit, però resulta  molt complicat d’aconseguir en un àmbit de privacions de totes classes on la lluita per la supervivència prioritza qualsevol altra consideració.

Després de proposar-ho reiteradament a Wisconsin (la fundació que ens ajuda en el taller de costura) i de fer-me una mica pesat -ho haig de reconèixer- finalment hem obtingut el que ens havíem proposat. Disposem de dues caixes amb productes de perfumeria d’alta qualitat, tal com veureu a les fotos. Tot s’ha transportat des de Managua a Cusmapa, s’ha empaquetat per regal i, a l’hora de celebrar “el dia de las madres”,  cada criatura ha pogut entregar a la seva mare un lot amb un parell o tres de capses de colònia i de gel de bany (despeses carregades al “fons comú”).

L’assumpte s’ha portat amb un secretisme absolut i el lliurament del present ha estat una immensa sorpresa tant per als petits com per als grans. Estic segur que cap mare havia rebut mai un obsequi de perfumeria i molt menys de mans del seu fill.  

Hauria donat el que fos per poder viure un moment com aquest. No ha estat possible, però, així i tot, vull compartir-lo amb vosaltres a qui considero gent tallada en pedra granítica i amb esperit d’alta volada. Si fóssiu personatges de nyigui-nyogui, ben segur que ja m’hauríeu engegat al carall des de fa temps a mi i a tota aquesta mena de històries. Gràcies pel vostre suport i la vostra paciència.

Una abraçada.

Joan                                                                                                          

Maig 2021