Benvolguts,

Abans de marxar de Nicaragua vaig pactar amb Club Rotary algunes actuacions a favor de la nostra organització, que s’han anat complint. Abans, però, deixeu-me explicar-vos que, per una vegada, la sort ens ha acompanyat en el següent sentit: el bon amic i col·laborador, el Dr. Roberto Ordoñez, ha estat nomenat President de Rotary en tot el departament de Madriz (és com dir la província d’on és capital Somoto) i qui era Presidenta de Rotary/ Madriz (la Ivonne Castillo, amb qui mantinc una excel·lent relació) ha estat nomenada Governadora de tota Amèrica Central. Això fa que hagin augmentat les possibilitats de ser beneficiats per part d’aquesta organització i de ser-ho tant directament com indirectament, tal com veureu a continuació:

1.- Els responsables de Rotary han pujat amb una furgoneta a Cusmapa, tot portant un carregament d’aliments, que veureu a les fotos. El repartiment entre els nostres nens ha suposat l’entrega per a cadascun d’ells de:

– 1 kg. d’arrós.

– 1 kg. de sucre.

– 2 bosses grans de civada soluble i saboritzada.

– 2 dotzenes d’ous.

2.- Tenim el cas d’una nena (la Cindy) que a l’edat de dos anys (ara ja en té quatre) va veure una substància càustica accidentalment i es va cremar tot el conducte digestiu superior. Les cremades a la boca les ha anat superant i, si bé té la llengua deformada, pot parlar normalment. El problema queda centrat a l’esòfag, on la cremada l’ha deixat amb una extensa cicatriu interior i un estretament que solament li permet engolir aliments líquids. El tractament amb dilatacions endoscòpiques es va anar fent fins que l’especialista va ser expulsat del sistema públic per raons que no és el moment de comentar. Hem aconseguit que un altra especialista es faci càrrec de la criatura a partir del mes de setembre i, gràcies als contactes de Rotary, també s’ha pogut resoldre, en bona part, el problema de la seva alimentació, ja que una gran empresa cafetera nicaragüenca, que es dedica a l’exportació, s’ha compromès a proporcionar-nos mensualment i de manera gratuïta i indefinida un lot dels seus productes (soja i cereals en pols, solubles i saboritzants). El primer lot ja se li ha entregat, tal com veureu a les fotos. Qui fa el lliurament és la Ivonne.

Tinc previst d’explorar possibles sinèrgies amb Rotary de Catalunya. Si algú hi té contacte o relació, si us plau que m’ho digui.

Com us anunciava, amb això també hem assolit un altre bon estalvi de diners.

Una abraçada.

Joan                                                                                                                               Agost 2019