Celebració a Cusmapa

Benvolguts,

Aquells nens, perduts, afamats i abandonats, que un dia el P. Fabretto va rescatar del carrer, va acollir, va alimentar i va educar (ningú s’explica com se’n va poder sortir), es reuneixen una vegada a l’any a Cusmapa per fer una celebració i homenatjar el record i la figura de qui va ser un vertader pare per a ells. Jo he tingut ocasió de ser-hi present algun any i us puc assegurar que resulta commovedor de veure com arriben de tot el país i com el pas del temps (aquells nens ara ja tenen tots més de 60 anys) no ha diluït gens ni mica l’estima que es tenen entre ells (de fet són com germans) i la veneració que guarden per aquell frare, que tots consideren com un sant.

Donat que aquesta celebració reuneix molta gent a Cusmapa, el grup de mares que elaboren productes pel nostre quiosc es van posar en marxa per cuinar i poder vendre menjar pels assistents i em diuen que van despatxar tot el que havien preparat.

Tal com se’ls ha anat ensenyant, van fer treball d’equip. Cadascuna d’elles es va encarregar d’aportar una part dels productes i totes juntes van col·laborar a la venda.

Us ho detallo perquè alguns dels padrins tingueu la satisfacció d’identificar la mare dels vostres fillols en aquesta activitat concreta:

  • Lidia (mare de Yasari) i Auxiliadora (mare de Yasser) van preparar el mondongo (sopa de pilotilles).
  • Gaby (mare de de Jair) i Concepción (mare de Juana Mareylis i àvia del Derek) van preparar el baho (verdura amb carn de res).
  • Paz (mare de Angel Alberto) va preparar la “jalea” de mango i pinya.
  • Alejandra (mare de Santos Isabel) va fer els batuts.
  • Gregoria (mare del Samuel) es va cuidar del cafè (assecar-lo, torrar-lo, moldre’l i preparar-lo)

A les fotos veureu l’activitat del quiosc (inclús hi van posar taules a fora) i van aprofitar per vendre estris de terrissa dels que fa la mare de l’Angel Alberto.

Us recordo que el lloguer i el sou de la venedora habitual al quiosc el financem gràcies a l’ajut de la Fundació DHISA; nosaltres, com a Catalunya Solidària, hem proveït el quiosc de nevera, batedora, cuina de llenya, taula, lleixes, expositors, etc. i els avancem els diners per fer la compra dels productes.

Tot ajuda, no solament des del punt de vista econòmic, sinó també en allò que és tant o més important per a aquelles famílies: la il·lusió, l’esperança i l’autoestima.

Una abraçada.

Joan

Març 2019