El dimarts passat ens vam desplaçar fins l’apiari i es va fer una bona collita de mel. La producció ha anat augmentant des dels 12 litres inicials, fins els 17 litres d’aquesta darrera vegada i, a més, resulta una mel d’alta qualitat (pel dir dels experts). Això significa que les coses es fan com cal, si bé alguns dels apicultors han decidit deixar-ho per raons de distància (trajecte fins l’apiari de més de dues hores a peu), però l’equip que ha quedat està molt il·lusionat i perfectament integrat (procés de selecció natural).

Explico això per a satisfacció de tots, però especialment per a les amigues de TNG’s que van creure en el projecte des de bon començament i que el van finançar. Gràcies, novament, pel seu ajut. Durant l’any 2018 augmentarem els coneixements dels apicultors (comptant amb l’altra cooperativa que sempre ens ha assessorat i acompanyat en tota aquesta història), i consolidarem i ampliarem l’apiari amb la intenció de que a final d’any ja sigui del tot autosuficient i així poder-ne crear-ne un altre de nou a començament del 2019.

Us haig de confessar que jo em vaig limitar a fer les fotos i a mantenir-me a una certa distància perquè, com diuen els apicultors, “las abejas se ponen muy bravas cuando te llevas las láminas de su miel”, però haig de reconèixer que és un autèntic plaer el veure com centrifuguen les làmines que han tret dels ruscs i com raja la mel per l’aixeta.

Us passo les fotos de la caminada fins l’apiari, de l’equipament dels apicultors, de la centrifugació i de com regalima la mel mentre es va omplint el cubell. Inoblidable!!!