Benvolguts,

Les activitats directes a favor dels nostres nens de Cusmapa es van realitzant amb tota normalitat. No vull cansar-vos repetint sempre unes fotos i unes dades molt semblants, si bé ho aniré fent de tant en tant. Els padrins ja van rebent alguna informació concreta dels seus respectius fillols, quan hi ha qualsevol cosa a destacar. En canvi, us aniré informant amb més freqüència de les activitats dels pares i mares dels nens, que acostumen a ser més novedoses i sorprenents. En aquest sentit, n’hi a dues que mereixen ser destacades; l’apicultura (desenvolupada per pares) i la costura (desenvolupada per mares). Val a dir que aquesta diferència ha estat el resultat de la tria espontània d’uns i altres, sense que nosaltres hàgim induït capa mena de discriminació.

Us passo l’informe trimestral de la cooperativa amb qui treballem el tema de l’apicultura conjuntament. Apart de les fotos de l’última collita, que ha estat la més abundosa de totes les fetes fins ara (25 litres de mel), podreu veure la rigorositat amb la que s’estan fent les coses, el compliment exacta del programa previst i els “valors afegits” que s’estan introduint a l’hora de formar els nostres apicultors.  Han estat invitats a participar en les tasques de les “Ecuelas de campo” i dels “Dies de campo” on milloren els seus aprenentatges i se’ls mentalitza a favor del medi ambient. Han començat un procés de reforestació dels seus propis terrenys i dels terrenys dels seus veïns amb fruiters i altres plantes abundants en flors; de manera que en resulti un impacte ambiental clarament positiu i una floració més abundant per afavorir el “treball” de les abelles. A començament d’any teníem 5 ruscs; ara ja en tenim 10 i està previst que arribem fins els quinze a final d’any. Ja estem projectant un segon apiari.

Vull recordar-vos que el primer grup de persones que va creure i apostar econòmicament a favor d’aquest projecte va ser l’associació de dones TNG (The Networking Group); la continuïtat de l’ajut ha estat (i continua estant actualment) a càrrec de la Fundació DHISA. A uns i altres el nostre agraïment més sincer i l’agraïment de les famílies beneficiades.

De l’altre tema referent al taller de costura us n’informaré ben aviat.

Una abraçada.  Joan

Joan