Benvolguts,
Pel que fa al tema de l’apicultura, tanquem l’any amb uns excel·lents resultats i amb unes bones expectatives de cara al 2019. S’han complert tots els objectius que ens havíem proposat:

  • Durant el quart trimestre de l’any s’ha fet una nova collita fraccionada en dues parts de la que s’han obtingut 55 litres de mel en total.
  • S’ha endegat un hort a 20 metres de l’apiari a fi de potenciar la floració i la pol·linització, apart del que suposa en quant a obtenció de hortalisses per a la família d’una nena de la nostra organització (els pares són els propietaris del terreny que acull l’apiari i l’hort).
  • L’apiari es va inaugurar amb 6 rusc i ara ja es compta amb 16. Esperem acabar el 2019 amb 25. Amb aquesta xifra ja podrem parlar d’una instal·lació de grandària mitjana.
  • Els apicultors ja coneixen, també, els procediments per a la obtenció de cera i per a la seva comercialització.
  • S’han capacitat 5 familiars més dels nostres nens per incorporar-se a l’apiari el primer de gener del 2019.
  • Els apicultors veterans han anat completant la seva formació en diferents especialitats i al 2019 ja estaran en condicions de assumir tasques de ensenyament per als nous incorporats.
  • Quedem pendents de resposta per part de l’Embaixada d’Alemania a Nicaragua a qui es va sol·licitar suport per a la potenciació de les nostres activitats en apicultura La Cooperativa COMJERUMA amb qui tenim establert el Conveni de col·laboració per l’apicultura, està complint perfectament tots els seus compromisos i informant puntualment de totes les seves activitats a favor del nostre apiari i dels nostres apicultors. Us passo l’informe d’aquest últim trimestre perquè pugueu constatar el seu rigor i seriositat.
    Una abraçada. Bon Any Nou per a tots.