La apicultura i el taller de teixits i confecció

Benvolguts.

En la última nota us parlava dels dos projectes “estrella” (agricultura extensiva i cultiu d’horta) que s’aniran desenvolupant al llarg del 2018.

Avui us vull parlar de les dues activitats que ja estan plenament consolidades: La apicultura i el taller de teixits i confecció; la primera en mans dels homes i la segona en mans de les dones, sense que això suposi cap mena de discriminació ni de pressió per part nostra. La tria ha estat totalment voluntària, espontània i natural.

De la APICULTURA us n’he parlat moltes vegades i en teniu una àmplia documentació gràfica. Fins ara els apicultors es limitaven a la producció de la mel i l’altra cooperativa col·laboradora (CONJERUMA) envasava, etiquetava i comercialitzava. Doncs bé, els nostres apicultors han pres la decisió de fer els primers experiments pel que fa a
envasament, etiquetat i venda directa en el nostre quiosc. Crec que és un fet de gran transcendència, ja que, per una part, demostra iniciativa i entusiasma per part seva i, per altra part, confirma clarament que la meva presència allà és cada vegada menys necessària (gran objectiu a mig termini). Us passo algunes fotos.

El TALLER de teixits i confecció actualment ja compta amb:

1.- Un local ampli i còmode cedit per P. Fabretto.

2.- Un conjunt de màquines (elèctriques i de pedal) en perfectes condicions, donades per Winscosin, una fundació americana amb qui vaig fer conveni abans de marxar aquesta última vegada de Nicaragua. El Conveni inclou el compromís per part seva d’anar renovant les màquines a mida que es vagin deteriorant i/o ampliar el seu
número si l’activitat del taller augmenta i ho fa necessari. Cap cost per part nostra.

3.- També els de Winscosin proporcionaran mensualment de manera gratuïta material perquè les dones puguin treballar (roba, cremalleres, fil, botons, etc.).

4.- Fins ara la feina de formació l’havia fet una monitora (Marisa), tot limitant-se a ensenyar el més elemental perquè les dones es familiaritzin amb el maneig de les màquines i puguin fer alguna peça de roba decorativa. El resultat ha estat excel·lent, però crec que ha arribat el moment de fer un salt endavant i s’ha contractat un monitor (Pedro) amb llarga experiència en sastreria i es començarà a tallar, fer patrons, etc. per aprendre la elaboració de faldilles, bruses i, finalment, pantalons.

Ambició no ens en falta i estem determinats a acabar disposant d’un autèntic taller de confecció per al desenvolupament personal i econòmic de les famílies dels nostres nens. Us passo fotos.

Tant l’apiari com el taller seran objecte de la màxima potenciació de la que siguem capaços durant el 2018. Us tindré al corrent.

Una abraçada.
Joan