Benvolguts.

Us aniré posant al dia de tot. Primer anem per les notícies reconfortants (taller de costura i hort comunitari).  Comencem pel taller de costura on s’han produït canvis importants:

1.- Hem canviat de monitor. S’ha incorporat la Olivia a qui veureu a la foto, juntament amb la Brenda. Ha canviat la persona i ha canviat l’estil d’ensenyament, que és el que interessava. Les mares dels nostres nens no podien assimilar un aprenentatge basat en xifres i en dades de mesures. La Olivia ensenya a cosir tal com ella va aprendre de la seva mare i de la seva àvia (guixada i cop de tisora). No oblidem que estem en un àmbit equiparable al de les nostres mares i àvies en tots sentits. Els resultats han estat espectaculars, tal com veureu quan us passi les fotos del que han après a elaborar en pocs dies. Tothom està entusiasmat. La notícia s’ha escampat i tenim tantes persones del nostre col·lectiu interessades a incorporar-se al taller, que se m’ha creat un problema d’espai al que hauré de trobar solució de manera immediata. No sé com, però d’una manera o altra ho hauré de resoldre. Veurem.

2.- Hem introduït jovent al taller (germans i germanes dels nostres nens). Els veureu treballat barrejats (joves i no tan joves) i ajudant-se mútuament. L’interès mostrat per uns i altres és engrescador i el compliment d’assistència i de puntualitat és insòlit. Val a dir que portem molt temps intentant que vagin sedimentant els conceptes de responsabilitat entre la nostra gent, cosa gens fàcil d’aconseguir en un medi cultural en el que aquests valors son pura entelèquia.

3.- Ens hem marcat un calendari intensiu de tres mesos durant els quals es faran “classes de costura” els dimarts i els divendres per accelerar l’aprenentatge. Després d’aquest període es continuarà amb classe el dimarts i “producció” els divendres. Els dimarts (amb monitora) es dedicaran a perfeccionar les tècniques i a elaborar peces de roba pel propi ús familiar; els divendres (ja sense monitora) es dedicaran a “remiendos” per encàrrec i a elaboració de peces de roba per vendre.

4.- Vaig fer una altra gestió a Wisconsin de Managua (Fundació americana de qui us he parlat en més d’una ocasió) i ens han proporcionat quatre noves màquines de cosir i 8 caixes de material per costura. Us les mostraré més endavant.

Una abraçada.

Joan

Febrer 2020