Activitat sanitària

Benvolguts.

Malgrat les dificultats generades pel Covid, tant el Dr. Tercero com la Rubenia (fisio) com la Lesvia (infermera) continuen desplaçant-se a Cusmapa i atenent la nostra mainada, tot guardant – i fent guardar- estrictes mesures de seguretat i sense fallar ni un sol dia. Us passo un  mostreig testimonial de fotos. El padrins rebran les imatges corresponents a l’assistència prestada al seu fillol/la en concret.

Els professionals tenen molt present la necessitat de fer pedagogia continuada a nivell dels pares i de implicar-los en tot allò que té a veure amb la salut dels seus fills. Aquest aspecte de l’activitat sanitària no és gens senzill, ja que, en aquell entorn cultural, les malalties dels nens (sobre tot les congènites, que son la majoria) s’atribueixen a una revenja celestial contra uns pares que, d’alguna manera, han pecat i han fet emprenyar la divinitat. Us podeu imaginar les batusses que m’ha costat aquesta aberració, però, poc a poc, sembla que s’ha anat equilibrant el tema i es van corregint les actituds. Res és fàcil en aquell àmbit, però després de molta brega, especialment per part dels professionals, els resultats demostren que s’està en el bon camí.

De moment no m’han notificat la presència de cap cas sospitós de malaltia pel Covid, ni en nens ni en adults del nostre col·lectiu. El metge tracta les patologies habituals, la fisio va fent els tractaments a les criatures que ho necessiten i la infermera controla pes, talla, higiene i registra les dades comparatives mes a mes. M’envien tota la informació i, si alguna dada em crida l’atenció, la discutim personalment via telefònica per whatsapp.

 Si algun padrí vol que li proporcioni alguna dada concreta només ha de fer que dir-m’ho.

Una abraçada.

Joan

Juliol 2020