“Acollonidos”

Benvolguts.

Recordareu que l’expressió “acollonidos” la va fer famosa qui, anys enrere,  va ser el meu admirat mestre el Màgic Andreu. Em permeto manllevar-li el terme perquè crec que quan us comenti i us mostri el que explicaré tot seguit us quedareu “acollonidos” i haureu de reconèixer que es tracta d’un acte de màgia en estat pur.

Afortunadament el taller de costura ha anat creixent, cada vegada disposem de més màquines de cosir, de més taules, de més gent interessada a incorporar-s’hi i l’espai disponible s’havia fet clarament insuficient. Feia temps que jo tenia ullada una instal·lació de P. Fabretto, que estava en molt males condicions i que, per falta de recursos, ells mai havien pogut restaurar ni reparar, però que per a nosaltres podia ser un lloc idoni en tots sentits.

Aquí va començar “el festeig”, l’apropament de posicions i l’acord final en el sentit de cedir-nos, ells, el local si nosaltres ens veiem en cor d’afrontar totes les despeses de reforma (fusteria, electricitat, lampisteria, tancaments, seguretat, mobiliari, etc.). Es va fer un pressupost amb tots els ajustaments possibles, però la xifra final hauria fet caure d’esquena qualsevol persona amb quatre dits de front. Va ser aleshores quan vaig decidir acceptar el repte i buscar la solució en forma d’algun increïble truc de màgia, que, naturalment, tinc el deure de no revelar, tal com està consagrat i conjurat des de sempre entre tots els mags del mon.

Dit i fet. Tot s’ha reparat, reformat, condicionat i ja comptem amb un ampli local, net, modern i lluminós, la superfície del qual ens permet, sobradament, la instal·lació del taller de costura, així com l’espai per fisioteràpia i el magatzem per guardar tot el material del taller i de les manualitats dels nens, que també exigeixen cada vegada més espai. També ens hi caben els llitets que utilitzem per deixar-hi còmodament instal·lats els nens petits mentre les mares treballen.

Aquí teniu les fotos de l’edifici (la nostra és la planta superior), de les obres de reforma, del trasllat del material i de les imatges corresponents al taller de costura amb tot a punt per poder començar a treballar immediatament. En tinc moltes de fotos, però prefereixo ser restrictiu per evitar “temptacions alienes”.

Vull manifestar el meu profund agraïment a P. Fabretto, especialment al seu director el Dr. Alex Bustillo, i als qui feu aportacions per revifar allò que sempre tenim sota mínims i que anomenem “el fons comú”. Entre uns i altres heu fet possible aquest incomparable espectacle de màgia, que, ara per ara, està sent l’admiració de tothom, però que, per damunt de tot, representa un nou factor d’estímul i d’esperança per a les famílies dels nostres nens.

Una abraçada.

Joan

Febrer 2020