Benvolguts.

El taller de costura està creixent per moments. Ja hi tenim 15 persones integrades i engrescades.

Veureu les fotos amb les “cosidores” en ple funcionament, tot seguint les indicacions de la nova “profe” i perdent-li la por a la cinta mètrica.

Crec que, finalment, hem trobat la persona idònia, que ensenya d’acord amb allò que la nostra gent vol i pot aprendre. També veureu fotos amb els resultats que estan aconseguint.

Perquè aquest projecte tingués present i futur ens calia comptar d’inici amb quatre elements fonamentals:

  • Màquines de bona qualitat i en suficient quantitat; tant elèctriques com de pedal, ja que el subministrament de corrent per aquests indrets no és gens fiable i val més que tothom aprengui el maneig de les dues classes de màquines.
  • Espai i mobiliari adequats per poder treballar com cal.
  • Una monitora amb el tarannà ajustat a la mentalitat de la nostra gent.
  • Teles i complements.

Amb temps (i contratemps), insistència i paciència, les tres primeres condicions ja les hem assolit, si bé estic fent gestions per poder comptar amb més màquines i, en conseqüència, poder incorporar més gent al taller.

Em preocupa la quarta condició. Els de la Fundació Wisconsin ens ajuden tot el que poden, però donada la empenta que està agafant tot aquest tema i les ganes d’obtenir experiència i resultats, ens trobem que el consum de teles és extraordinari i no donem l’abast.

NECESSITEM TELES PERQUÈ EL TALLER NO PARI !!!!!  Aquí us deixo el missatge. Teles de qualsevol classe i qualitat, llises o estampades, és igual (especialment blanques i de color blau marí  per poder fer uniformes escolars per als nens i nenes). Mentre puguin servir per confeccionar peces de vestir, ja és suficient. Potser demano la lluna, però l’experiència m’ha demostrat que, a base de no tenir vergonya a l’hora de demanar la lluna, hem aconseguit coses que, d’entrada, semblava impossible d’aconseguir.

A veure si a algú se li acut alguna genialitat.

Una abraçada.

Joan

Març 2020