A punt de marxar

Benvolguts.

Durant aquests dies les activitats a Cusmapa han quedat interrompudes per les Festes i perquè el recinte de P. Fabtretto va quedar tancat fins la represa de les seves pròpies ocupacions, que serà a mitjans de gener. Això coincidirà amb les dates de la meva arribada allà. Necessitaré uns quants dies per posar-me al corrent i tot seguit tornareu a rebre informació puntual del que s’estigui fent amb el nostre col·lectiu de mainada i les seves famílies.

Entrem en l’any de “caixa o faixa”.  Està bé que aquella gent tingui futur; el que no està bé és que continuïn només tenint futur. En aquest sentit el nostre objectiu és clar: hem d’aconseguir que al final del 2020 siguin capaços de valdre’s per sí mateixos i poder prescindir del nostre suport, al menys pel que fa a les tasques desenvolupades pels adults (apiari, hort comunitari, taller de roba i quiosc); és a dir, de tot allò que ha d’acabar gestionant enterament la Cooperativa que vam crear. En aquest cas, nosaltres ens quedarem solament amb els apadrinaments i el “fons comú” per poder finançar les activitats sanitàries destinades directament a vetllar per la salut de les criatures (assistència mèdica i quirúrgica, suport nutricional, control higiènic i antropomètric, fisioteràpia, psicologia, logopèdia, teràpia ocupacional).

Hauré de prendre decisions, tant se val, i em temo que algunes hauran de ser contundents. No puc permetre que la ganduleria, la indolència o la cara dura d’alguns, faci trontollar la continuïtat d’un projecte de molts.  Espero encertar. En aquell medi qualsevol error acostuma a anar seguit d’un horror.

Us faig arribar l’informe que m’ha enviat l’enginyer agrònom que controla i lidera tot el tema de l’hort comunitari. No hi trobareu novetats perquè la informació ja us l’he fet arribar en el seu moment, però, així i tot, val la pena que hi doneu una ullada per veure el nivell de rigor que exigim als professionals que treballen en el nostre Programa. El podeu descarregar fent clic aquí.

La nena ingressada a Managua està presentant complicacions greus, que es van tractant d’acord amb l’escassetat de recursos de tota mena que afecta l’hospital. Hi estic en contacte permanent i les informacions que rebo son descoratjadores. A més, tinc molt clar que estan abusant escandalosament de la ignorància i la debilitat d’aquella pobre gent. Espero arribar a temps per poder donar algun cop de timó.

Els qui heu col·laborat econòmicament per intentar assolir un bon final d’aquesta trista història, a part de donar-vos les gràcies com us mereixeu, us aniré informant detalladament de tot, tant punt compti amb dades fiables.

Sortiré cap a Nicaragua el proper dia 10. Si no tinc ocasió de contactar novament amb vosaltres abans de marxar ho faré des de Somoto un cop m’hi hagi instal·lat.

Jo viatjo cap a la calor, però desitjo de cor que vosaltres tingueu un hivern condescendent.

Una gran abraçada.

Joan                                                                                                             3 de gener del 2020